Integration

At flytte til et nyt land er en vigtig begivenhed i dit liv. Du skifter ikke kun bopæl, som det ville være, hvis du flyttede til en ny by i dit eget land. Sproget, kulturen, livsstilen og vanerne hos mennesker omkring dig ændrer sig. Tilpasningsprocessen til et nyt sted vil dog være meget hurtigere, hvis du straks tuner ind med en positiv tilgang. Du har helt sikkert styrken til at integrere dig i et nyt samfund, det er nok at gøre
en lille indsats, vi hjælper dig også gerne med gode råd.
Du kan altid kontakte os for at finde ud af, hvordan du lærer dine nye naboer bedre at kende og hvordan du taler samme sprog hurtigere. Vi vil aldrig efterlade dig alene med den nye virkelighed, men tværtimod vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for hurtigst muligt at hjælpe med at integrere dig i det nye samfund og du kan føle dig hjemme i Danmark.

Så hvad kan du gøre?

Begynd at lære sproget. Engelsk vil være nok til at kommunikere på arbejdet og med kollegaer. Men hvis du lærer dansk, bliver det lettere for dig at skabe bekendtskaber og finde venner. Naboer, gaden, byen vil sætte stor pris på at kunne hilse og snakke med dig på dansk. Vi har engelsk- og dansklærere. Kontakt os for at få adgang til deres lektioner.
Lær mere om din by og lokalsamfund. I en hver lille by afholdes fælles arrangementer, blandt andet `fælles spisning` hvor deltagelse koster meget lidt, du får mulighed for at lære dine naboer bedre at kende, stifte bekendtskab med det danske køkken, måske muligheden for at præsentere dit eget hjemlands køkken, du vil opleve skikke, mærke kommunikationskulturen, en behagelig og nyttig mulighed.
Hobby
Tag din yndlingssport eller hobby op. Igennem fælles træning eller undervisning vil du opdage, hvor meget du og dine nye naboer har til fælles. Vi er alle sociale mennesker, og vi er alle glade for at møde nye mennesker, ligesindede, dem der deler vores interesser, ikke?

Sociale netværk

Find i sociale netværk - især på Facebook - siden i din by. Normalt offentliggøres der information om, hvor og hvornår nogle kulturelle begivenheder finder sted, hvor du ellers kan tage hen, hvem der gør hvad, og hvad der kan være nyttigt for dig. Kommuniker med dine naboer så meget som muligt, og du vil blive overrasket over, hvor mange behagelige og interessante mennesker der er blandt dem.
Hvis du har spørgsmål af organisatorisk karakter, eller du har brug for at kontakte offentlige myndigheder, kan du altid ringe til vores nummer, så hjælper vi dig med at gøre alt rigtigt. Vi ønsker og håber du vil føle dig velkommen og hjemme i Danmark
Kom godt i gang
Har du brug for hjælp til sproget?
Send en forespørgsel, og vi kontakter dig